Wat is CrossFit?

Doordat CrossFit zich niet richt op 1 specifiek element, maar op alle elementen, zorgt dit voor een “overall” fitheid. SED CrossFit in Assen streeft er naar om de 10 fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen. CrossFit is een afwisselend kracht- en conditieprogramma waardoor geen enkele training hetzelfde is. Routine is de valkuil!

Deze 10 eigenschappen zijn:
– cardiovasculair vermogen – weerstands-/uithoudingsvermogen – kracht – flexibiliteit – power – snelheid – coördinatie – beweeglijkheid – balans – nauwkeurigheid

Met Crossfit train je de Olympische lifts; deadlift, squat en clean. Ook train je de gymnastische basisoefeningen zoals; pull-ups, sit-ups, push-ups en touwklimmen. Ook de monostructurele bewegingen, beter bekend als cardio, komen aan bod (rennen, roeien, touwtje springen).

Crossfit maakt geen gebruik van fitnessapparaten of toestellen. Bij Crossfit gebruiken we het lichaam als apparaat. Crossfit gaat uit van functionele bewegingen, bewegingen die we dagelijks maken en waarvan we dus profijt hebben als we deze beter kunnen.

Crossfit is voor iedereen toegankelijk. Of je nu een getraind atleet bent, al jaren sportief bezig bent of gewoon wil beginnen met sporten. Crossfit is zo ontwikkeld dat het perfect aan te passen is naar elk gewenst niveau. Iedereen gebruikt dezelfde technieken en bewegingen, we creeren voor jou de juiste trainingsprikkel.

Onder intensieve begeleiding van een gecertificeerde en professionele trainer wordt er gewerkt in groepen van maximaal tien personen. Hierdoor is er ruimte voor individuele en persoonlijke begeleiding. Door het trainen in groepsverband wordt er individueel ook op een leuke manier competetief getraind, verleg je je grenzen en haal je het uiterste uit jezelf.

Waarom trainen bij SED CrossFit in Assen?

Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt zodra je de box binnenstapt. Dat je je grenzen verlegt en het uiterste uit jezelf haalt tijdens de training. Je zult worden aangemoedigd door de trainer en je mede-sporters. We streven ernaar om fysiek en mentaal sterker en fitter te worden. Je zult afwisseling, uitdagingen, en je grenzen verleggen bij SED CrossFit. Wacht niet, maar neem direct contact op met SED CrossFit en meld je aan voor een gratis kennismakingsles!

De basisbeginselen.

Bij SED CrossFit vinden we het belangrijk dat je op de juiste manier traint. Tijdens de lessen nemen we uitgebreid de tijd voor de techniek uitleg. Zo krijg je snel de basisbeginselen onder de knie. De negen fundamentele basis bewegingen van CrossFit zijn:

AIR SQUAT – FRONT SQUAT – OVERHEAD SQUAT – SHOULDER PRESS – PUSH PRESS – PUSH JERK – DEADLIFT – SUMO DEADLIFT HIGH PULL – MEDICINE BALL CLEAN

Om volgens de CrossFit methode te kunnen trainen is het belangrijk dat je deze basis bewegingen goed beheerst.