Bij SED CrossFit zijn we gecertificeerd en hebben wij de juiste kennis in huis om jou sportend, gezond en veilig de zwangerschap door te laten komen en na de zwangerschap op een goede manier weer fit te laten worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat het goed is voor je lichaam om tijdens je zwangerschap te blijven of te starten met sporten. Je bereid je lichaam voor op een bevalling en een nieuwe verantwoordelijkheid, genoemd het moederschap.

Zwangerschap is niet de tijd om nieuwe persoonlijke records neer te zetten, maar een tijd om gezond, sterk, zelfverzekerd en fit te blijven. Daarbij is het belangrijk om open te staan voor de veranderingen die het lichaam door maakt. Wij zorgen ervoor dat je op de juiste manier kan blijven sporten door jou bewegingen en workouts aan te passen en af te stemmen op jouw niveau.

Na de zwangerschap is het van belang dat het sporten weer rustig opgepakt wordt. Je buikspieren moeten de kans krijgen om weer rustig naar elkaar toe te groeien en ook de rest van het lichaam heeft de tijd nodig om weer de oude te kunnen worden.

Tessa (gesport tot 37 weken): “Er is veel kennis van welke spieren wel en niet getraind mogen worden met zo’n dikke buik”

Lydia:” Ik had verwacht dat Crossfit op den duur te zwaar zou worden, maar dankzij het scala aan vervangende oefeningen en de uitstekende begeleiding die bij SED CrossFit geboden werd, heb ik tot week 36 doorgetraind”

Marjan (gesport tot 40 weken en 3 dagen):”Als fanatiek sporter was het erg prettig dat deze mogelijkheid werd geboden. Doordat ik fit was en kon blijven heb ik mijn zwangerschap als prettig ervaren en goed vol te houden.” 

Femkje (getraind tot 37 weken en 3 dagen): “Geen enkele zwangerschap is hetzelfde mijn lichaam vertelde me precies wat er wel en niet kon”